Kanadský útočník Platt oblékne na MS v Minsku běloruský dres

05.05.2014 23:55

Už potřetí se vrátil na střídačku hokejistů Běloruska kouč Glen Hanlon. Nebude ale jediným kanadským rodákem, který se bude snažit dovést tým hostitelské země k úspěchu na nadcházejícím světovém šampionátu v Minsku. Mezi běloruskými útočníky figuruje Geoff Platt, osmadvacetiletý rodák z Toronta.


V Minsku se stal oporou týmu a miláčkem publika, a tak není divu, že se začaly objevovat hlasy volající po jeho naturalizaci. "Nejprve fanoušci zasadili semínko do hlav novinářů a pak média svými články zasadila semínko do mé hlavy," vzpomíná s úsměvem Platt, který strávil v Minsku čtyři kompletní sezony a navíc část dvou dalších. "Začal jsem o tom přemýšlet víc a víc. Postupně se zrodila ambice hrát za Bělorusko na nejvyšší úrovni," přiznává.
Běloruského občanství se dočkal koncem roku 2012, od Mezinárodní hokejové federace dostal povolení reprezentovat svou novou vlast od letoška. Očekávaný debut na olympijských hrách v Soči mu zhatil neúspěch Bělorusů v kvalifikaci, a tak si premiéry na velké akci dočká až nyní na MS v Minsku.


Zdroj: https://hokej.idnes.cz/hokej-belorusko-platt-0u9-/ms-hokej-2014.aspx?c=A140505_191244_ms-hokej-2014_rou